שפה מרגשת אותי. הבלוג!

הורים יקרים, ברוכים הבאים לבלוג שלי! 

כאן אני לא רק קלינאית תקשורת! אני אמא, מלווה התפתחותית ומדריכת הורים ולכן יש פה מכל טוב! מפעם לפעם אפרסם בו מידע מקצועי, תוכן מעשיר ורעיונות מעוררי השראה בנושאים שונים מתחום התפתחות הילד. 

*הבלוג אינו מחליף ייעוץ, אבחון, הדרכה וטיפול פרטני.

כשאנחנו רוכשים משחקים אונליין, אנחנו רוצים לוודא שמישהו כבר הזמין, אהב והמליץ! קבלו ממנו רשימת משחקים מומלצים איתם אני מאוד אוהבת לשחק בקליניקה וגם בבית!
בתור קלינאית תקשורת, אחד הכלים שאני הכי אוהבת להרחבת השפה ואוצר המילים הוא שירים! כשהחורף מגיע, מגיעים איתו גם שירים עונתיים שילדים אוהבים, בואו נכיר אותם יחד!
איך לדבר עם ילדים על אזעקות? איך לדבר עם ילדים על טילים? איך לדבר על רגשות ותחושות בזמן מלחמה? איך לעודד שיח פתוח על חוויה לא נעימה באמצעות בניית נרטיב?
מדוע חשוב להקריא ספרים מגיל לידה? אילו תנוחות מומלצות לקריאה משותפת? איך לעודד קריאה דיאלוגית? איך להפוך קריאה למשחק משותף? איך לטפח חדוות קריאה ואהבת ספרים? דוגמאות של קריאה דיאלוגית עם הספרים הכי מוכרים.
בתור אמא שהיא גם קלינאית תקשורת ומדריכת הורים, הרבה פעמים אני משלבת כלים מקצועיים בהורות שלי. סיפור חברתי הוא ללא ספק כלי טיפולי שאימצתי גם כאמא.  עם השנים הבנתי שהסיפור החברתי לא רק מאפשר לילד להתכונן, להכיר ולשיים את התחושות והרגשות שלו, אלא גם להבין מה מצופה ממנו ע"י הסביבה ולהכיר דרכי התמודדות עם הסיטואציה החדשה או המשתנה.
בסדנאות שלי בהן אני מדריכה הורים טריים, אחת הדרכים לייצר משחק וקשר ראשוני עם הפעוט הן שירי אצבעות ודקלומים לאינטראקציה הדדית משמחת ומרגשת. הרבה הורים משתפים אותי שהם לא זוכרים את שירי הילדים שהם גדלו עליהם ושהם זקוקים לרעיונות נוספים לשירי אצבעות ודקלומים – בדיוק בגלל זה יצרתי את הפוסט הזה שישמש מאגר שירי אצבעות, דקלומים ושירים שילדים אוהבים. תהנו!
התפתחות תינוקות מגיל לידה מעסיקה הורים רבים. בתור קלינאית תקשורת שגם מנחה קבוצות ליווי התפתחותי במרכז תל אביב, הורים שואלים אותי: מה התינוק אמור לעשות בגיל שלושה חודשים? מה אני צריך לעשות כדי שהתינוק יתפתח? איך מייצרים סביבה תומכת התפתחות? הפוסט הזה נכתב בשיתוף עם ד"ר גליה דאובה פישמן, פיזיותרפיסטית התפתחותית והוא מלווה את פרק מספר 6 בבלוג שלי בנושא: סביבה תומכת התפתחות.
איך לשפר מיומנויות פתרון בעיות אצל ילדים? איך להגיב כשהילד שלי נמצא בבעיה? למה לא כדאי למהר לפתור לילדים את הבעיות? האם התמודדות עם בעיה היא דבר שלילי? כיצד פתרון בעיות משפיע על התפתחות הילדים שלנו?
האם הילד שלי מקובל? האם הוא מרגיש רצוי בקרב חבריו בני גילו? האם יש לו חבר או חברה טובים במיוחד? כיצד הוא פותר מריבות? האם הוא בעל בטחון ודומיננטי באינטראקציה חברתית?
לשבת עם ילדים על הרצפה ולשחק איתם, זו ללא ספק המתנה הגדולה ביותר שאפשר לתת לילדים. אם אתם שואלים את עצמכם, למה ילדים משחקים? לא מוצאים את הזמן או הנחת לשבת עם ילדים על השטיח ולשחק או לא לגמרי מבינים למה זה כל כך חשוב, אנסה לפרט כאן כיצד משחק משפיע על כל תחומי ההתפתחות של הילדים,
בקבוצות ליווי התפתחותי להורים טריים אני ממליצה ומדגימה אילו משחקים מתאימים ממש מגיל לידה ומתאימים לעידוד זמן בטן עם תינוקות

רוצה לקבל ידע וכלים למייל?

דילוג לתוכן